Hemortstränare: Ola Slättengren

Studerar:
Handel och administration

Info:Jag kommer från Alsterbro. Där jag nu bor med mor och far, sedan mina två bröder som studerar på universitet i Umeå och Uppsala har flyttat. För mig var det naturligt att börja med löpning, eftersom jag har vuxit upp med två bröder och en pappa som sprungit. Förutom mitt intresse till friidrotten har jag hållit på med fotboll, skytte och musik. Men förstod inte meningen med att jaga en boll, när man kan plåga sig på löparbanorna!

Meriter: Trefaldig vinnare av Familjemästerskapen. 1 skol-SM guld (1500m) 3 silver och ett brons. Å ett antal 4 platser i USM.

Hur kom det sig att du sökte till FIG Växjö?
Bättre träningsmöjligheter.

Berätta om din första tävling?
När jag var tre år, så ställde jag upp i lilla Victorialoppet och därefter så har jag deltagit varje år. Något mer kom jag inte ihåg.

Bästa friidrottsminne?
Många! Men ett som dyker upp nu är Kyrkstafetten 2011! Inför näst sista sträckan låg Högby och IK Akele sida vid sida. Då PAPPA tog pinnen och sprang en bra sträcka men tappade 23sekunder mot Akeles löpare. Därefter var det min tur att springa sista sträckan. Redan efter 2km av 5,2km så var jag uppe deras löpare. I 2,8km sprang vi jämsides, och med 400m kvar la jag in en spurt som gick hem och vi vann med 12sekunder!!!

Bästa FIG-minne?
Årets upplaga av skol-SM.

Din sämsta insats i en tävling?
Inomhus GM i Norrköping. Jag var 10 sekunder från mitt pers, och var långt ifrån en finalplats.

Värsta tävlingsförhållandena?
Finns inga dåliga tävlingsförhållanden, det är bara att göra det bästa av situationen!